Select your language

Compacte fotocellen met maximaal bereik

2024-09-17

io link news q2x serie

Met de Q2X-serie van Banner Engineering biedt Turck Multiprox zeer compacte fotocellen met een maximaal detectiebereik en vijf verschillende detectiemodi.

 

Maximum bereik en maximale precisie

De zender-ontvanger-uitvoering heeft een bereik tot 3 meter en voorkomt detectiefouten dankzij zijn grote functiereserve.

De gepolariseerde retro-reflectieve sensor biedt een snelle reactietijd van 600 μs en een bereik van 3,3 meter, wat voor een miniatuurfotocel momenteel ongeëvenaard is op de markt.

De Q2X is ook beschikbaar met instelbare of vaste achtergrondonderdrukking.

De laseruitvoering steekt er bovenuit met een bereik tot 3 meter, bijna 4 x groter dan vergelijkbare modellen ! Deze maken gebruik van de time-of-flight technologie, waardoor uiterst nauwkeurige metingen van kleine voorwerpen perfect mogelijk zijn. Vooral handig in de halfgeleider- en verpakkingsindustrie. Met de krachtige infraroodlaser kunnen zelfs de moeilijkste doelen worden gedetecteerd, zoals donkere of glanzende polybags.

 

Eenvoudig integreerbaar via Turck Automation Suite

De sensoren kunnen via het TAS (Turck Automation Suite), het IIoT-serviceplatform eenvoudig worden geïntegreerd in besturingssystemen. Daarnaast zijn meetwaarden en een uitgebreide diagnosegegevens beschikbaar via IO-Link.

Meer info Bekijk video