Select your language

Maximale Flexibiliteit in de Krapste Ruimtes. De Nieuwe CB10 IO-Hubs met IO-Link

2023-04-07

De nieuwe CB10 IO-hubs with IO-Link

In talrijke industriële toepassingen gebruikt men bedieningskasten met drukknoppen. Deze aansluiten op een IO-Link master brengt niet alleen hogere kosten met zich mee, maar ook extra bekabeling. Het is aanzienlijk voordeliger om meerdere drukknoppen op één poort aan te sluiten. Tot nu toe was het dan ook moeilijk om IO-Link als interface in drukknopkasten te gebruiken. Met hun bijzonder compact ontwerp biedt de nieuwe CB10-serie van IO-hubs de ideale oplossing voor een rechtstreekse integratie in de kleinste installatieruimtes. De CB10-modules kunnen rechtstreeks op een IO-Link-master worden aangesloten, waardoor bedieningskasten met drukknoppen geschikt zijn voor IO-Link.

Veelzijdige en Robuuste Modules

De plaatsbesparende IO-hubs laten de aansluiting van een totaal van acht standaardapparaten in IO-Link-netwerken toe. Vrij configureerbare, digitale in-/uitgangen zorgen voor maximale toepassingsdiversiteit, die reikt van gebruik in industriële signaaltorens over de aansluiting van mechanische contacten zoals in drukknopkasten, tot de aansluiting van 3-draadssensoren. Dankzij het compacte behuizingsconcept (39,5 x 36 x 10,1 mm) kunnen de modules zelfs in de kleinste panelen of klantspecifieke elektronica worden geïntegreerd.

De innovatieve hotmelt-technologie bevordert niet alleen de verwezenlijking van het uiterst plaatsbesparend behuizingsconcept, maar ook de productie van robuuste en schokbestendige behuizingen voor een maximale kwaliteit en duurzaamheid van de CB10 IO-hubs.

io link cb10 io hubs

Snelle en Eenvoudige Installatie en Inbedrijfstelling

Naast hun flexibiliteit worden de IO-hubs gekenmerkt door een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid bij montage en indienstname. De modulaire oplossing bevordert een eenvoudige integratie in IO-Link-netwerken en laat OEM’s toe drukknoppanelen vooraf in de fabriek samen te stellen Op deze manier worden de modules rechtstreeks verbonden met de toepassing.
De verschillende draadkleuren en eindklemmen op de draden verzekeren een correcte en snelle installatie van de modules. Bovendien worden eventuele fouten weergegeven door de in de behuizing ingebouwde LED-uitgangen.

Highlights van de CB10 IO-Hubs met IO-Link

  • Compacte IO-hubs laten aansluiting van max. acht standaard apparaten op IO-Link-netwerken toe
  • Vrij configureerbare, digitale in-/uitgangen voor maximale flexibiliteit
  • Universeel inzetbaar: productvarianten voor mechanische drukknoppen, 3-draadssensoren en signaallampen
  • Verschillende draadkleuren en draden vooraf voorzien van eindklemmen voor een correcte en snelle installatie
  • Plaatsbesparende, robuuste en schokbestendige behuizing dankzij innovatief fabricageproces in hotmelt-technologie